Още от времето, когато Немският коледен базар в София беше разположен в

...
Още от времето, когато Немският коледен базар в София беше разположен в
Коментари Харесай

Немският коледен базар: греяно вино с канела и вурстчета

Още от времето, когато Немският коледен базар в София беше ситуиран в градинката пред Софийския университет, съм негова почитателка. Вероятно повода е, че съм любителка на барбекюто от достоверни немски вурстчета с гарнитура, типична за тази кухня, и на греяното вино с канела.

От предходната година базарът е в градинката зад паркинга при Националната художествена изложба и Етнографския музей. В павилиончетата на участниците можете да опитате месни и сладкарски творби от немската кухня, да си купите коледно бижу за елха или дървена коледна играчка, излязла от приказката “Лешникотрошачката ”. На дребната сцена идва Дядо Коледа, разиграват се къси коледни сценки.

Тази година откриването е било на 21 ноември, а в неделя предиобед бяхме на базара с щерка ми и внуците. За страдание денят беше сив и много студен, само че аз се затоплих с чаша греяно малиново вино, а дребните, въпреки и удовлетворени от красивите коледни сладки с глазура, тичаха и се катереха на към момента неограденото изкуствено хълмче, върху което бе сложена отрупаната с пакети елха. Надявам се към този момент там да има оградка, която да демонстрира, че мястото не е за игра, с цел да няма мотиви да се вършат забележки на децата, които разумно бяха привлечени от елхата и бяха смутени, че не може да са към нея...Хубаво е, че и тази година базарът е със обществена идея. Сега тя е под надпис “Подай ръка! ” и дава опция на благотворителни организации, учебни заведения и домове да вземат участие и да набират средства за идеите си. Ние, посетителите, сме тези, които ще решим за коя да създадем подаяние или да закупим артикул.

Базарът ще работи до 21 декември и ще чака феновете на вкусните вурстчета, на греяното вино (особено на малиновото) на всички тези, които като мен и тази година не отидоха до Германия или Австрия да се потопят в типичната за тези земи коледна атмосфера.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР